טיול בו כל רגע ורגע נבחר בקפידה כדי להתחבר לחוויה חושית שתשאיר אותנו עם טעם טוב ובלתי נשכח.
הצטרפו אלינו לטיול מרגש אל ליון, בירת הקולינריה בצרפת, בו ידריך וילווה אותנו השף ניר צוק. יחד נלקט חומרי גלם טריים, נתענג במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן וכשנגיע לטירה הקסומה בה נלון, נבשל כולנו ביחד סעודת גורמה ונביט על שמיים מעוטרי כוכבים משלהם.
שמרו מקום ביומן (ובבטן).
על הטירה בה נלון הלינה ב- Château de Pramenoux היא חוויה בפני עצמה.
זוהי טירה עם היסטוריה של אלפי שנים, במיקום יפהפה עם נוף לעמק מבודד וקסום. החדרים האותנטיים יחברו אותנו לאווירה, הגינה הציורית תעשה לנו חשק לשוטט בשביליה עוד ועוד, וישיבה בטרקלין הנעים עם האח היפהפה תגרום לנו להרגיש כמו בעלי אחוזה מהמאה ה-18…
בהובלת השף ניר צוק
שף ישראלי מוביל, מגיש תכניות בישול ועיתונאי אוכל
למה עם הגיאוגרפית?
קבוצות מטיילים קטנות ואיכותיות – עד 28 מטיילים
המדריכים שלנו נבחרים בקפידה ומובילים בתחומם
מסלולים מוקפדים, הנבנים מתוך היכרות מעמיקה עם המקום
בתי מלון מצוינים במיקום מעולה
מסלול הטיול
יום 1
הגעה לשאטו וארוחה ראשונה
נחיתה לקראת הערב ויציאה לדרך לשאטו הפסטורלי שלנו. נתמקם, נתארגן, נתלבש יפה ונצא למסעדה טובה, כשכל ביס ילווה בהסברים של ניר צוק.
ימים 2-3
הסודות הקולינרים של ליון
ימים קולינריים ובמרכזם ליון. ליון היא צומת דרכים של תענוגות. ממזרח לה מרעיפים האלפים גבינות ושוקולד, מצפון לה משתרע חבל בורגונדי של פינו נואר ושל חרדל. מדרום פורחות שקדיותיה וגועות עיזיה של פרובנס, וממערב נחבאות מסורות קולינריות, שעודן ממתינות לגילוי. כאן, לאורך נהר הרון, עובר הציר בו התפתח הבישול הצרפתי במשך מאות שנים. כאן קצבים הגו נקניקים נפלאים ואופים הפליאו ביצירות מתוקות. כאן צמחו שפים מהוללים. זה המקום להחכים בתורת הבישול, לחדד את הלשון ואת חוש הריח, ולהתאהב מחדש בחיים. נטייל בשווקים, נכיר את הסודות הקולינריים של ליון, נקנה מצרכים ומטעמים, נבשל ונבלה עם ניר צוק ונאכל ארוחות גורמה מעשה ידינו.
יום 4
קסמו של חבל בוזו'לה
נפתח את היום בביקור בעיירה וילפראנש סור סון, בירתו של חבל בוז׳ולה. במעדניותיה ומאפיותיה נרכוש גבינות, נקניקים, לחמים ותופינים לפיקניק צהריים. את היין נרכוש באחד מייקבי כפר היין פלורי. נעפיל ונצפה בנוף המרהיב הנשקף מפסגת הר ברואי, ״פסגת בוז׳ולה״, ומשם נמשיך למנזר קלוני הנהדר וההיסטורי, לבקר בשרידיה של הכנסייה שהייתה פעם הגדולה בעולם, ולשמוע על דרכיהם של הנזירים ועל מסתורי ימי הביניים. את הפיקניק נעשה על גדות האגם הקטן שבגן העצים (״ארבוריטום״) פזנה, השני בגודלו ובעושרו בצרפת. אחרי הארוחה והטיול בפארק, ניסע דרך נופי ה -״בוקאז׳״ הפסטורלים לביקור אצל אמן שוקולד נחבא.
יום 5
פרידה
נפרד מהריחות ומהטעמים, ונעשה את דרכנו לשדה התעופה בליון.