
הפסטיבלים של הפיליפינים
הפסטיבלים הם חלק מה-DNA הפיליפיני – וכולם מוזמנים להשתתף
לטייל בפיליפינים זו חוויה בלתי רגילה, אבל להשתתף באחד או יותר מכ-100 פסטיבלים הנערכים ברחבי הערים השונות – זו חוויה בפני עצמה. הפסטיבלים הם חלק בלתי נפרד מחייהם של תושבי הפיליפינים: הם חיים ונושמים לאורך כל השנה שלל פיאסטות, קרנבלים, מסיבות רחוב, חגים וחגיגות. כל עיר גדולה בפיליפינים מתהדרת לפחות בפסטיבל שנתי אחד משלה, לזכר קדוש כלשהו או אירוע היסטורי חשוב. לפיכך, כמעט בכל טיול בעונה זו או אחרת בפיליפינים, אפשר לשלב גם השתתפות באיזה פסטיבל. אפשר? חובה!
פסטיבלים מכל סוג, בכל מקום ובכל עונה – להנאתכם
עם ההכנות וההצטיידות לקראת טיול בפיליפינים, כדאי להצטייד גם במידע אודות הפסטיבלים המתקיימים בערים ובתקופות השונות. גם אם אתם מעדיפים טיול מאורגן, תוכלו לברר על כזה המשלב בתוכו פסטיבל, שכולל לעיתים גם לינה באחד ממלונות הווילה המפנקים. בינתיים נציג בפניכם כמה מהפסטיבלים המומלצים ביותר שיש לפיליפינים להציע לכם.
חגיגות חג המולד – כיאה לאיים המאוכלסים בעיקר ע”י מאמינים קתולים, חג המולד נחגג בסוף חודש דצמבר בפסטיבל של אירועים, מיסות וסעודות גדולות. בערב השנה החדשה החגיגות מגיעות לשיאן עם מסיבות רחוב, זיקוקים, ריקודים ועוד.
פסטיבל המנורות הענק – אם תגיעו בחודש דצמבר לעיר לאואג שבאי לוזון או לסן פרננדו שבפאסקוהאן, תוכלו ליהנות מפסטיבל המנורות הענק והמרשים. אינספור מנורות צבעוניות בצורת כוכב ממלאות את העיר, שחוגגת עם מצעדים ססגוניים, הופעות מוסיקליות, שווקים וירידים תוססים.
פסטיבל אטי אטיהן בקליבו – אם אתם מטיילים בפיליפינים בסביבות חודש ינואר, אתם מוזמנים להשתתף בפסטיבל הפסטיבלים – אטי אטיהן. בפסטיבל הנחגג לזכר הפטרון סנטו נינו, תוכלו להתפעל מתהלוכות ססגוניות בהן משתתפים המקומיים כשהם צבועים בפיח שחור, לבושים בבגדי בני ה”אטי”, רוקדים וקוראים קריאות קרב.
פסטיבל סינולוג בסאבו – הפסטיבל המקומי מתקיים בינואר ונמשך תשעה ימים. חוגגים בו את מעבר תושבי המקום מהפגאניות אל הקתוליות, ואת זכר הקדוש נינו. המעבר האמוני מומחש באמצעות תהלוכה שעורכים על הנהר עם סירה מקושטת בנרות, פרחים וסמלים של הקדוש. האירועים מסתיימים במצעד ססגוני ברחובות העיר.
פסטיבל דינאגיאנג באילו אילו – הפסטיבל המפורסם, שנחגג בחודש ינואר ונחשב לפסטיבל המלכה, הוא מסיבת רחוב מתמשכת, הומה ושובת עין. במסגרת החגיגות צועדות ברחובות העיר כ-20 קבוצות תושבים מקומיים, כולם צבועים בפיח ולבושים בבגדי לוחמים של השבטים הילידים.
פסטיבל הפרחים פנגנגה בבאגיו – הפסטיבל הפורח, שנמשך לאורך חודש פברואר, מהווה מחווה לפרחי העיר וכן אירוע לקידום העיר שעברה רעידת אדמה הרסנית בשנת 1990. הפסטיבל כולל תהלוכות רקדנים לבושים בבגדים פרחוניים, ושיאו הינו במצעד קרונות מכוסים בפרחים יפהפיים.
פסטיבל מגאיון באלבאי – הפסטיבל המקומי נחגג במהלך חודש אפריל לכבוד הר מאיון המדהים, יופיו וסביבתו הציורית. הפסטיבל הוא חגיגת אוכל, אמנות והרבה שמחה.
פסטיבל הקישוטים בלוקבאן שבלוזון – באמצע חודש מאי העיירה הציורית לוקבאן לובשת חג, וכל רחובותיה ובתיה מתקשטים להפליא. תיירים ומבקרים רבים באים להשתתף בפסטיבל המוקדש לפטרון החקלאים איזידור הקדוש. התושבים מקשטים את בתיהם בתוצרת חקלאית, ויש גם תחרות בסיומה מוכרז הבית יפה ביותר כמנצח.
חגיגות הפטרון סאן רוקוואה בוולנזואלה – הפסטיבל, שמתקיים לרוב בחודש מאי, כולל מוזיקה ומחולות ברחובות העיר. כשמו כן הוא, כולו מוקדש כהודיה לפטרון סאן רוקאווה. על פי המיתוס, אישה רווקה שמתפללת לפטרון ומשתתפת בחגיגה – תזכה להתחתן במהרה.
פסטיבל מוריונס במרינדוקה – הפסטיבל הססגוני נחגג בתקופת הפסחא במשך שבעה ימים. הפסטיבל מציג את סיפור חייו של הקדוש הרומאי לונגינוס. המשתתפים חובשים מסכות בשם “מוריונס” עם דמויות הקדושים הרומאים, ומציגים ברחובות את אגדת לונגינוס.
פסטיבל קדאיאואן בדבאו – בלב חודש אוגוסט נפתחות החגיגות כאות הוקרה על הקציר המוצלח וכמחווה לילידי דבאו. משמעות השם של הפסטיבל הינה שפע ומזל, המתקשרים לכל הטוב שמעניק הטבע לאזור זה.
פסטיבל מסקרה בבקולוד – פסטיבל חדש יחסית שנחגג סמוך ל-19 באוקטובר, יום הקמת העיר, בהשראת הקרנבל של ריו וקרנבל המסכות של ונציה. המשתתפים רוקדים לצלילי מוסיקה לטינית כשעל פניהם מסכות, ואין רגע דל – החל מיריד חקלאי, אירועי ספורט ומופעים, ועד לתחרויות ריקוד ותחרות מלכת היופי של העיר.
פסטיבל הלנזון בקמיגין – מדי שנה באוקטובר חוגגים בקמיגין את חג הלנזון – הפרי הלאומי של האזור, שמזכיר מעט את הליצ’י המוכר לנו. סביב הפרי המתוק נערכים אירועים, תחרויות, מופעים ומסיבות.
חגיגות סן קלמנטה באנגונו – הפסטיבל מתקיים בנובמבר לכבוד סן קלמנטה, פטרון הדייגים. דמותו של הקדוש נישאת ברחבי העיר בליווי כ-40 דמויות ענקיות, המכונות בשם Higantes. הדמויות המרשימות נישאות על ידי משתתפים שלבושים בבגדי דייגים ואוחזים ברשתות, משוטים ועוד. במסגרת הפסטיבל נערכות תחרויות שירה ומחול, תערוכות, משחקים, וכמובן מרוץ הענקים ותהלוכת הפגודה של הקדוש, המלווים בהתזות מים על כל המשתתפים.
חוויית חיים בפיליפינים
ודאי הבנתם שטיול לפיליפינים יזכה בניחוח מיוחד במינו אם ישולב בו איזה פסטיבל, אחד מאלה המפורטים מעלה או מאלה שקצרה היריעה מלפרט עליהם. יחד עם זאת, אם אתם מוצאים את עצמכם במקרה בפסטיבל בפיליפינים, אז בין פירות ופרחים, בין הרים וקדושים – אל תשכחו לעצור, לנשום עמוק, ולשאוף את הניחוחות המיוחדים, הצבעים החזקים, הטעמים, הצלילים והמראות, שהופכים את הטיול בפיליפינים לחוויה בלתי נשכחת.

מובטחת

מובטחת

אחרונים

אטרקציות מומלצות בפיליפינים
איי הפיליפינים הם אחד היעדים המרתקים בעולם עבור מטיילים מכל סוג. 7,107 איים מעלים את התהייה: איפה הכי כדאי לבקר? על מה אסור לוותר? בכתבה שלפניכם נציג את האתרים האטרקטיביים ביותר, אלה שלא תוכלו לחזור הביתה ולהגיד “לא הספקנו”.

ההר הצהוב בסין
אי שם, בפינה הדרומית של מחוז אנחווי שבמזרח סין, מתנשא אל על אחד ההרים המפורסמים בסין ובעולם כולו, ההר הצהוב. למה קוראים לו כך? ולמה הסינים כל כך גאים בו? התשובות חבויות בין הסלעים המרהיבים של שמורת הטבע המפורסמת ביותר בסין.

יפנית על קצה המקלות
היפנית נמצאת במקום ה-9 בעשיריית השפות המדוברות בעולם, ו-128 מיליון איש דוברים אותה כשפת אם. אבל מה אנחנו יודעים על השפה היפנית? הכנו רשימת עובדות מרתקות על יפנית שכדאי לכם לדעת.