טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית 03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןברצלונהגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנאפולינורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליהפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומארומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

הכניסה לעיר האסורה בבייג'ינג

העיר האסורה מותרת לכולם

מאת החברה הגיאוגרפית

אחד מסמליה המפורסמים ביותר של סין היא העיר האסורה בבייג’ינג, המהווה כיום אטרקציה תיירותית שלא ניתן לוותר עליה בכל טיול מאורגן לסין. מהי העיר האסורה ומדוע היא נקראת כך? איזו היסטוריה מיוחדת כלואה בין כתליה? איזו חשיבות יש לה בסין? איך היא בנויה ומה כדאי לראות בה? מיד נכניס אתכם בסוד העניינים של אחד האתרים המסתוריים והמיוחדים בעולם.

סיפורה של העיר האסורה – אז והיום

העיר האסורה בבייג’ינג, מסמליה הידועים והחשובים של סין, שימשה במשך 500 שנים כמוקד השלטוני והסמלי של המדינה. העיר שימשה כמקום מושבם של 24 קיסרים – 14 משושלת מינג ו-10 משושלת צ’ינג. הקיסרים חיו ופעלו בתחומיה הסגורים של העיר מוקפת החומות, כשלצידם הקיסריות, הפילגשים וכל עובדי הקיסרות על סריסיהם ופקידיהם. העיר נקראה בשם “העיר האסורה” מכיוון שהכניסה אליה נאסרה על כל אדם מלבד אלו שהשתייכו למשפחת המלוכה או ביקרו בה לצורך פורמלי. איש לא נכנס אל העיר או יצא ממנה ללא אישורו של הקיסר. תושבי בייג’ינג ניהלו את שגרת חייהם הצנועה מחוץ לחומות המתחם, בזמן שבמרכז עצום הממדים על שעריו, מבניו הארכיטקטוניים המרשימים ואינספור חדריו, רחשו חיי הקיסרות הסוערים. כאן נרקמו כל התככים והמזימות שקבעו את דמותה של הקיסרות, ופה נשמרו כל סודותיה הכמוסים. כאן נחקקו חוקים רבים שעיצבו את המדינה, ופה נפלו וקמו קיסרים גדולים ומשפיעים ששינו את פני ההיסטוריה. בספרי ההיסטוריה תועדו אירועים רבים שהתרחשו בעיר האסורה. סיפורים רבים שנקשרו בעיר המסתורית הועברו מדור לדור והפכו לאגדות פולקלור הנטועות באומה הסינית.

כיום, העיר האסורה, הנקראת בפי הסינים “הארמון הישן”, הינה אטרקציה תיירותית המושכת אליה מיליוני מטיילים מרחבי העולם. כולם באים לחזות בעיר המיוחדת ולחוש את האווירה בה חיו קיסרי סין לאורך שנים ארוכות.

העיר האסורה אוצרת בתוכה היסטוריה שלמה

האבן הראשונה של העיר האסורה הונחה בשנת 1406 בהוראת יונג-לה, קיסר שושלת מינג, לאחר שהעביר את בירת השושלת מנאנג’ינג לבייג’ינג. על פי עדויותיהם של היסטוריונים בני התקופה, בניית העיר נמשכה כ-18 שנים, ובמלאכה עסקו מיליון פועלים ו-100,000 אומנים. התוצאה הייתה קומפלקס אדיר המונה כ-1,000 מבנים ו-8,707 חדרים.

העיר חדלה מלשמש מרכז שלטוני בסין עם סיומה של התקופה הקיסרית בשנת 1912. במהלך עשור נוסף המשיך לגור בה פו-יי, קיסר סין האחרון, עד שסולק ממנה, ובשנת 1925 נפתחו שעריה לציבור הרחב. לאורך השנים, העיר ספגה פגיעות קשות מצד מעצמות אירופה ומצד מפלגת האומה, שהתחרתה במפלגה הקומוניסטית. בתקופת השלטון הקומוניסטי היא שופצה, והארמון הפך למוזיאון המפורסם והמתויר שהינו כיום. עד היום מתקיימים שיפוצים בחלקיה השונים של העיר הנפתחים בהדרגה מדי כמה שנים.

כך נראית העיר האסורה – מודל ארכיטקטוני מופתי

העיר האסורה, שהינה קומפלקס מבני העץ העתיק והמשומר ביותר בסין, מהווה סמל ומופת לארכיטקטורה הסינית. מבנה העיר הוא מלבני ושטחה, המונה 7,200 דונם, נחלק לשני אזורים מרכזיים: בחלק הצפוני – החצר הפנימית בה שוכנים מגורי הקיסרים והגן הקיסרי, ובחלק הדרומי – החצר החיצונית בה שוכנים המבנים המרכזיים, ששימשו את הקיסרים לפעילויותיהם הרשמיות. כמעט כל גגות הבניינים מעוטרים בדמויות של בעלי חיים, מתוך האמונה שכך הם יהיו מוגנים. העיר מוקפת בחומה ובחפיר, מסביבה משובצים גנים, אגמים והרים, ובקדמתה שני פארקים גדולים – הפארק המזרחי והפארק המערבי ג’ונג-שאן. יש בה ארבעה שערים, שהבולטים בהם הינם שער השלום השמיימי ושער הצהריים (וו-מן) בעל חמשת הפתחים.

מעבר לחשיבותה הארכיטקטונית, העיר האסורה שופעת באלמנטים של קוסמולוגיה ואמונות עממיות שאפיינו את סין לאורך השנים – הגגות הצבועים בצבע צהוב שהינו הצבע הקיסרי, דמויות דרקון ופניקס המסמלים את הקיסר והקיסרית, פלטפורמות בנות 3 מדרגות, עליהן הוצבו המבנים המרכזיים כדי להמחיש את החיבור שמייצג הקיסר בין הארץ, השמיים ובני האדם, ועוד.

נקודות חובה בעיר האסורה

העיר האסורה מרתקת כל כולה, והמבקרים בה מוזמנים ליהנות מכל ההיצע העשיר. עם זאת, מצאנו לנכון לציין מספר  נקודות שאסור בשום אופן לפספס במהלך הביקור באזור.

שלושת ההיכלות הגדולים – במתחם הארמון העתיק שוכנים 3 היכלות מרהיבים ומעניינים: היכל שמירת ההרמוניה, היכל ההרמוניה העליונה והיכל ההרמוניה האמצעית. בהיכלות אלו התרכזה כל הפעילות הקיסרית – טקסים, דיונים, מפגשים וכיו”ב. היכל ההרמוניה העליונה הוא המבנה המהודר והגבוה ביותר בכל העיר האסורה. הוא מעוטר ביותר מ-13,000 דמויות דרקון, המסמל את עליונותו של הקיסר, וגם מערכת הניקוז של ההיכל תוכננה בצורת דרקון. היכל ההרמוניה האמצעי שימש כמקום מנוחה והתארגנות עבור הקיסר לפני צאתו אל הטקסים הגדולים שנערכו בעיר האסורה. בהיכל שמירת ההרמוניה הקיסר נהג להתאמן על הטקסים השונים.

הגן הקיסרי – הגן הקיסרי, הממוקם בחלקה הצפוני של העיר האסורה, הינו קטן יחסית אך מעניין. הוא נבנה על פי עקרונות הגינון הסיני הקלאסי וכולל עצים מיוחדים ופביליונים מרשימים, לרבות פביליון של אבנים מתפתלות המתנשא מעל ל-10 מטרים. את הגן מעטרות אבנים ייחודיות שנוצרו משחיקת מים לאורך מיליוני שנים, וכל גן סיני אמיתי ואיכותי מתהדר בהן.

כיכר טיאנאמאן (שער השלום השמיימי) – הכיכר, ששטחה 440 דונם, נחשבת לכיכר הציבורית הגדולה בעולם. אל הכיכר מוביל שער השלום השמיימי המפורסם, הנושא את דיוקנו של המנהיג מאו דזה-דונג. בכיכר, שהוקמה בשנת 1417 במהלך בניית העיר האסורה, התרחשו אירועים מכוננים בהיסטוריה הסינית כגון הכרזת העצמאות, הפגנות חשובות, טבח טיאנאמאן, טקס האשכבה של מאו דזה-דונג, מצעדים, נאומים חשובים ומגוון אירועי תרבות. הכיכר מפוקחת תדיר על ידי שוטרים ומרושתת במצלמות במעגל סגור.

מדרחוב וואנגפוג’ינג (אחוזת באר הנסיך) – הרחוב הממוקם במרכז בייג’ינג מהווה אטרקציה לתיירים רבים. קרבתו אל העיר האסורה הקנתה לו מעמד אריסטוקרטי. הרחוב קרוי על שמן של בארות המים המתוקים, שהתגלו באזור זה בתקופת שושלת צ’ינג, כאשר בעקבות הגילוי נבנו במקום 10 מבנים ששימשו בני מלוכה ואצולה. בשנות ה-90 הרחוב הוסב למדרחוב והפך למרכז בילוי ושופינג סואן ומבוקש, הכולל שוק אוכל ססגוני ואקזוטי, מסעדות, חנויות מותגים ועוד.

מותר לכם, ובעיקר כדאי לכם להגיע לביקור בעיר האסורה, וליהנות מחוויה שאין דומה לה.

לפרטים על טיולים מאורגנים או פרטיים בסין צרו איתנו קשר בטלפון 03-5639000, או מלאו את הטופס מטה ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

כדאי לקרוא