טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית 03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןברצלונהגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנאפולינורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליהפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומארומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

טעימה משנגחאי - המדריך לאוכל בסין

המדריך לאוכל בסין

מאת החברה הגיאוגרפית

המטבח העשיר והמגוון הוא אחת החוויות המעניינות בטיול לסין. למעשה, המאכלים השונים הם חלק מרכזי ובסיסי בתרבות הסינית, עד כדי כך שהסינים מברכים אחד את השנייה בברכת “האם אכלת כבר היום?”.

האוכל שמציעים למבקרים בסין הוא מעבר לחוויה קולינרית, מדובר בתרבות חברתית וטקסית, שהמקומיים מבצעים מידי יום. האוכל לא מורכב רק מאורז, אטריות וממאכלים מוקפצים כמו שכולנו חושבים ובטוחים, אלא ממאכלים מורכבים יותר, תרבותיים ועסיסיים. כשמטיילים בסין, נושא האוכל יכול להיות מאוד מבלבל. אבל במסגרת טיול מאורגן לסין, עם מדריך מנוסה שמכיר את התרבות המקומית – אין ספק שחלק מהחוויה הסינית שלכם תכלול גם טעימות משובחות מהמטבח המקומי.

מאכלים מקומיים – ההבדלים

סין כשלעצמה היא מדינה ענקית, המחולקת לאזורים שונים ומציעה אלפי מנות מקומיות האופייניות לכל אזור. כך למשל, כמעט בכל רחבי סין תמצאו המון אורז ואטריות. לעומתם, בצפון סין, תמצאו מאכלים שעשויים יותר מחיטה ובצק. בדרום, רוב האוכל מתבסס על אורז בעוד שבאזור החוף אוכלים יותר מאכלי ים, ובאזורים הפנים יבשתיים יש בעיקר חזיר, עוף ותבשילים. השינויים במרכיבים השונים בין האזורים מתקשרים בעיקר לתנאי מזג האוויר, שמשתנים לאורך המדינה.

באזור החוף, האוכל הסיני מתובל בעדינות. בדרך כלל הוא אינו חריף. השימוש בפלפלים חריפים נפוץ לרוב יותר באזור הדרום מאשר באזור הצפון ובאזורים תוך יבשתיים. יש אזורים בהם האוכל חריף במיוחד, כמו במחוזות יונאן, סצ’ואן וחונאן. ככל שתדרימו יותר, כך האוכל יהיה אקזוטי יותר.

מנות נפוצות שכדאי להכיר

בסין יש כמה מנות נפוצות שאי אפשר לפספס. אם החלטתם לנסוע במסגרת טיול מאורגן לסין אין לכם מה לדאוג, מדריך טיול מקצועי ייקח אתכם לכל המקומות הפופולריים, הטעימים והנפוצים במדינה.

  • אורז מטוגן עם ביצה וירקות (דָאן צָ’אוֹ פַאן (蛋炒饭) – מנה שנחשבת לפשוטה וזולה, אך גם ממלאת וקלה לעיכול. שילוב שכיף למצוא, במיוחד כשאתם במהלך טיול ורוצים להמשיך ולטייל בקלילות. מדובר במנה שנמצאת בתפריט של מרבית המסעדות בסין, כך שלא משנה לאיזו מסעדה החלטתם, להיכנס אתם חייבים לטעום אותה.
  • סלט מלפפונים קר (פָּאי חוּאַנְג גוּאָה – 拍黄瓜) – הכירו את “המלפפון החבוט”, זהו התרגום המילולי של המנה. מדובר במנה בה יש חתיכות גדולות של מלפפון ירוק עם שבבי שום ומעט רטבים. מנה אידיאלית וכיפית לימים החמים בסין.
  • עוף קונגפאו (גוּנְג בָּאוֹ גִ’י דִינְג – 宫保鸡丁) – אם יצא לכם לשמוע את שם המנה, כנראה שאתם מכירים את אחת המנות הסיניות המפורסמות ביותר בעולם. מדובר בקוביות עוף ברוטב פיקנטי-מתקתק עם בוטנים. שילוב של אורז לבן יעשה הבדל רב במנה. שווה לנסות.
  • ביצה מקושקשת עם עגבניות (שִׂי הוֹנְג שֶה צָ’אוֹ גִ’י דָאן – 西红柿炒鸡蛋) – נשמע כמו שקשוקה? אפילו לא קרוב. הכירו את המנה המעודנת ביותר בסין, היא לא חריפה אבל טעימה להפליא.
  • שעועית ירוקה מוקפצת עם פלפלים ובשר טחון (גָאן בִּיאֶן דוֹאוּ גְ’יָאוֹ – 干煸豆角) – מנה שתכניס אתכם לתוך המטבח הסיני בביס אחד. אחת מהמנות האהובות על תיירים ומבקרים מכל העולם.

אכילה מסורתית ומקומית

מלבד המנות הנפוצות שתוכלו למצוא כמעט בכל מסעדה בסין, יש גם את אופן ההתנהלות יוצאת דופן, שמייצגת את התרבות הסינית המסורתית. למשל, סינים רבים מרבים לשתות ולעשן בזמן הארוחה, כך שישיבה במסעדה עממית היא חוויה קולינרית, קולנית ולעיתים אף מלאת עשן. נוסף לכך, התושבים המקומיים בסין אוהבים לחלוק מנות בין הסועדים. המנות מוגשות בדרך כלל במרכז השולחן, כך שכל אחד מהסועדים יכול לקחת מעט מכל מנה ולטעום ממנה בצלחתו האישית.

במטבח המסורית הסיני, לא תמצאו כמעט מנת יחיד. במסעדה סינית עממית תמיד תמצאו את כל הסינים אוכלים בקבוצה. המנות שמגישים במסעדות המקומיות הן גדולות מאוד בגלל שהן נועדו לקבוצת סועדים ולא לסועד יחיד. כך שאם מתחשק לכם לקחת חלק בחוויה המסורתית, תוכלו לצאת למגוון מסעדות עממיות שנמצאות באזורים בהם אין תיירים כמעט, וליהנות ביחד עם חברי הקבוצה מחוויה קולינרית קבוצתית ומטעמים מסורתיים וטעימים במיוחד.

עשינו לכם חשק לטעום עוף קונגפאו? מוזמנים להצטרף אלינו במגוון טיולים לסין, בהם נגלה לצד המטבח המקומי גם את התרבות העשירה וההיסטריה המפוארת של האימפריה הסינית.
לפרטים התקשרו 03-5639000, או מלאו את הטופס ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

כדאי לקרוא